Sirenetest og ny S!RENE-varsling på mobiltelefoner i hele landet 1. maj

Foto: Dragør Kommune.
dato

Dragør Kommune meddeler: Test af landsdækkende sirener samt S!RENEN på mobiltelefoner 1. maj 2024

Borgere i Dragør Kommune samt resten af landet opfordres til ikke at blive bekymrede, når sirenerne lyder onsdag den 1. maj 2024, kl. 12-12.15. Dette skyldes en planlagt test af landets beredskabssirener, herunder introduktionen af den nye S!RENE - et mobilbaseret varslingssystem.

Formålet med testen er at verificere funktionsdygtigheden af både de traditionelle varslingssirener og den nye S!RENE. Det giver også anledning til at minde befolkningen om, hvordan man skal reagere, når der signaleres fare. Desuden tjener det til at styrke den generelle sikkerheds- og beredskabskultur blandt borgerne.

Det er vigtigt, at borgere benytter lejligheden til at tale med børn og pårørende om betydningen af sirenerne og den nye S!RENE for at forberede dem på, hvordan de skal reagere i tilfælde af en reel nødsituation.

Det understreges, at Danmark historisk set sjældent oplever større ulykker eller katastrofer, men ved eventuel fare kan S!RENEN aktiveres af politiet for at advare befolkningen.

S!RENEN, som nu hører til Danmarks officielle varslingssystemer, vil have en særskilt og genkendelig alarmlyd på mobilen, tydeligvis anderledes end normale sms'er eller push-notifikationer.

Ved modtagelse af en S!RENEN-notifikation på mobilen, opfordres borgerne til at følge den klare instruks: STOP op, LÆS beskeden, og REAGÉR som anført.

Yderligere detaljer omkring den forestående test samt information om funktion og formål med S!RENEN kan borgere finde på de officielle hjemmesider brs.dk og sirenen.dk. Her kan man også få tips til, hvordan man forbereder sig og sine nærmeste på denne slags varslinger.

https://www.dragoer.dk/nyheder/2024/test-af-sirener-2024

Kilde: Dragør Kommune