BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet
Ved Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP) på Det Humanistiske Fakultet, Københavns Universitet opslås en stilling som postdoc i sprog og madspild til besættelse pr. 1. august 2023 eller snarest derefter.
Stillingen er på 37 timer ugentligt og er tidsbegrænset til 18 måneder.
Stillingsindhold
Madspild har de seneste år fået megen opmærksomhed. Der er bred enighed om, at madspild må begrænses for at spare på naturlige såvel som økonomiske ressourcer, lokalt og globalt. Alligevel produceres der ifølge den seneste opgørelse fra Miljøstyrelsen (2021) 814.000 tons madspild årligt i Danmark, hvoraf en stor del af spildet sker sent i værdikæden, nemlig hos forbrugerne (ca. 247.000 tons spiseligt) og hos detailhandlen (ca. 96.000 tons), samt i samspillet mellem dem. Der ligger således et stort potentiale i at prøve at bekæmpe det madspild, som opstår netop i leddet mellem forbrugerne og detailhandlen.
I projektet ”Bekæmpelse af madspild – samspil mellem værdier, valg og vaner” (finansieret af VELUX FONDENs HUMpraxis-program) angribes madspildsproblemet gennem udvikling og udveksling af ny og eksisterende viden i et tæt samarbejde mellem forskellige forskerfagligheder og centrale praksispartnere på madspildsområdet. Projektet er et samarbejde mellem forskere fra det Humanistiske Fakultet, det Juridiske Fakultet og Institut for Fødevare- og Ressourceøkonomi på Københavns Universitet samt fire centrale aktører på madspildsområdet: Forbrugerrådet Tænk, FødevareBanken, Stop Spild Lokalt og Salling Group. Projektet kombinerer humanistisk, økonomisk og juridisk teori og metode, samt viden fra praksisområdet, for at undersøge hvilke barrierer og muligheder der findes ift. at undgå madspild i leddet mellem forbrugere, detailhandel og interesseorganisationer, og levere konkrete bud på hvordan madspild kan bekæmpes gennem påvirkning af disse aktørers værdier, valg og vaner på individuelt og strukturelt plan.
Vi søger hermed en postdoc til at arbejde med de humanistiske aspekter af det overordnede projekt, med særligt fokus på samspillet mellem sprog, sprogbrug og madspild. En nuanceret forståelse af hvordan madspild konstrueres og forstås som et socialt fænomen gennem sprog og sprogbrug er afgørende for at kunne udvikle indsatser mod madspild der er rettet mod forbrugernes vaner og værdier, og den humanistiske postdoc vil arbejde specifikt med denne del af projektet i samarbejde med de øvrige projektdeltagere.
Postdocens arbejde vil omfatte tilrettelæggelse, gennemførsel og analyse af kvalitative interview med henblik på at afdække hvilken betydning begrebet madspild har for forskellige forbrugere, og hvordan dette evt. har udviklet sig over tid i takt med at madspild er blevet et mere og mere fremtrædende emne i den offentlige debat. Derudover vil postdocen også, i samarbejde med projektets praksispartnere og en professionel survey–aktør, få til opgave at udarbejde og behandle en kvantitativ forbrugerundersøgelse med henblik på at afdække selvrapporterede værdier, valg og vaner ift. madspild.
Postdocens forventes at bidrage til publikationer i relevante videnskabelige tidsskrifter såvel som udarbejdelse af mere alment formidlende tekster om projektet (i begge tilfælde på både dansk og engelsk).
Kvalifikationskrav
Ansættelse som postdoc forudsætter forskningsmæssige kvalifikationer, der mindst svarer til, hvad der kan opnås gennem tilfredsstillende gennemført ph.d.-uddannelse inden for et relevant fagområde, i dette tilfælde fx sociolingvistik eller (sproglig) antropologi.
Der vil derudover blive lagt vægt på følgende kvalifikationer:
- Forskningsmæssige kvalifikationer i relation til perioden af aktiv forskning og graden af originalitet og omfang i den videnskabelige produktion
- Ansøgerens videnskabelige indsats, faglig bredde og dybde, stringens, grundighed og akkuratesse i forhold til den opslåede stilling
- Erfaring med nærsproglig analyse af kvalitative interview
- Evt. dokumenterede administrative kvalifikationer
- Deltagelse i relevante netværk – nationale og internationale
- Gode sociale kompetencer
- Fremragende sprogkundskaber på engelsk og dansk, skriftligt og mundtligt
Yderligere information kan fås hos projektleder, professor Janus Mortensen, Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP), e-mail: jamo@hum.ku.dk.
Ansøgning
Send ansøgningen elektronisk i PDF eller Word format via linket ”Søg stillingen” nederst på siden.
Ansøgningen, som kan skrives på dansk eller engelsk, skal indeholde følgende bilag:
- Motiveret ansøgning (max 1 side).
- CV (max 2 sider)
- Dokumentation for uddannelse (eksamensbeviser og ph.d.-bevis)
- Fuldstændig publikationsliste (medsendte værker mærkes med stjerne*). Publikationslisten skal opbygges systematisk og inddeles i følgende kategorier:
- fagfællebedømte publikationer:
- monografier og antologier
- tidsskriftartikler
- bogkapitler/antologibidrag mv.
- ikke-fagfællebedømte publikationer
- formidlingspublikationer mv.
- Forskningsplan, der inkluderer en kort beskrivelse af tidligere forskning, nuværende forskningsområder samt ideer til hvordan egen faglig profil kan bringes i spil i forhold til det overordnede projekt. (max 2 sider)
Bedømmelseskriterier
Ansøgere vil primært blive bedømt i forhold til deres forskningsmæssige kvalifikationer, derunder publikationer, samt evne til at varetage selvstændige forskningsopgaver og indgå i forskningssamarbejder. Desuden vurderes ansøgers forskningsplan og forskningspotentiale i relation til det overordnede projekt som beskrevet ovenfor.
Ansættelsesprocedure
Efter ansøgningsfristens udløb udvælger CIPs centerleder med rådgivning fra ansættelsesudvalget, hvilke ansøgere der skal bedømmes. Alle ansøgere får umiddelbart herefter besked om, hvorvidt deres ansøgning er gået videre til bedømmelse. Herefter nedsætter dekanen et fagkyndigt bedømmelsesudvalg med henblik på at bedømme de udvalgte ansøgere i forhold til den konkrete stilling. De udvalgte ansøgere orienteres om udvalgets sammensætning, og hver ansøger får lejlighed til at kommentere den del af bedømmelsen, som angår ansøgeren selv.
Yderligere oplysninger om ansøgningsproceduren kan fås på Københavns Universitets hjemmeside: http://jobportal.ku.dk/videnskabelige-stillinger/rekrutteringsproces og hos Mette Overgaard, HR, e-mail: hrsc@hrsc.ku.dk, angiv venligst ID nummer 211-1464/23-2I #1 ved henvendelse.
Yderligere information om stillingen kan fås hos projektleder, professor Janus Mortensen, Center for Internationalisering og Parallelsproglighed (CIP), e-mail: jamo@hum.ku.dk.
Løn- og ansættelsesvilkår
Der er som udgangspunkt tale om en stilling på 37 timer om ugen. Ansættelsen er tidsbegrænset til 18 mdr. og sker i henhold til overenskomst mellem Finansministeriet og AC. Herudover anvises der et samlet pensionsbidrag på 17,1 % af løn og pensionsgivende tillæg. Der vil være mulighed for forhandling af yderligere tillæg på baggrund af kvalifikationer.
Vi ønsker at afspejle det omgivende samfund og opfordrer alle uanset personlig baggrund til at søge stillingen.
Ansøgningsfristen er den 21. juni 2023 kl. 23:59 CEST.
Ansøgninger eller supplerende materiale modtaget efter denne dato vil ikke blive taget i betragtning.
INFORMATIONER OM STILLINGEN:
- Arbejdspladsen ligger i:
Dragør Kommune
-Virksomheden tilbyder:
Tidsbegrænset ansættelse: fuldtid
-Arbejdsgiver:
KU - HUM - Fakultetet, Karen Blixens Vej 4, 2300 København S
-Ansøgning:
Ansøgningsfrist: 21-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet
Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=1307&ProjectId=159373&DepartmentId=19171&MediaId=4632&SkipAdvertisement=true
Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5844299