En nyligt offentliggjort rapport kaster lys over de øgede risici vedrørende stormflod, som København og nabokommunerne, herunder Dragør, potentielt står overfor. Ifølge rapporten, udarbejdet af Kystdirektoratet og DMI, kan disse områder rammes af vandsmæk, der er værre end de hidtil forventede scenarier.
Rapporten efterlyser en omfattende styrkelse af kystbeskyttelsen rundt om hovedstaden, idet den tydeliggør, hvor væsentlig sikringen er for at modstå fremtidige stormfloder. Det er en opfordring, der ser ud til at blive taget alvorligt. Borgmestre fra Dragør, Hvidovre, København og Tårnby kommuner er allerede offentligt trådt frem i en fælles pressemeddelelse om vigtigheden af de konklusioner, rapporten kommer med.
Disse borgmestre hver tilkendegiver, hvordan de ser rapportens fund og dets implikationer for fremtidige sikringsindsatser. Enighed syntes at herske om behovet for en konstruktiv indsats i de kommende statslige forundersøgelser, og der lægges op til muligheden af at implementere naturbaserede løsninger for stormflodssikring. Tillige er borgmestrene fælles om at pege på vigtigheden af samarbejde på tværs for at finde de bedste løsninger.
En vigtig del af rapporten er også en særlig opmærksomheden på at beskytte kultur, natur samt kritisk infrastruktur såsom metrostationer, Københavns Lufthavn og varmeværker mod oversvømmelser. Rapporten fremhæver at en stormflodshøjde på op til fem meter er sandsynlig i fremtiden, hvilket påkalder sig et hvilende behov for ydre stormflodssikring til at beskytte København og de omkringliggende kommuner.
Detaljerne i rapporten og de ledsagende tillæg er tilgængelige på Sund & Bælts hjemmeside, hvor interesserede ligeledes kan finde et nyheds- og faktaark om forskellige niveauer af stormflodssikring, der nu overvejes for hovedstadsområdet.