Introduktionslæger i samfundsmedicin til Sundhedsstyrelsen

Profilbillede
dato

BEMÆRK: Ansøgningsfristen er overskredet

Vil du være med til at forme fremtidens sundhedsvæsen? Og har du lyst til at arbejde med de organisatoriske og strukturelle rammer, der har betydning for borgernes hverdag, patienternes forløb og behandling og kvalitet i sundhedsvæsenet?

Så er du måske Sundhedsstyrelsens nye introduktionslæge i samfundsmedicin i henholdsvis enhed for Sygehusplanlægning eller enhed for Evidensbaseret Medicin.

Om os
Enhed for Sygehusplanlægning sætter rammer og retning for sygehusene, og vi har store ambitioner for udviklingen af sygehusvæsenet og indsatsen for mennesker med psykiske lidelser. Vi sætter en ære i at finde de bedste løsninger for patienterne og sundhedsvæsenet i tæt dialog med regioner, kommuner, faglige miljøer og patientorganisationer. Derudover samarbejder vi tæt med de øvrige enheder i Sundhedsstyrelsen om at realisere de faglige ambitioner. Vores opgaver spænder bredt over lovbundne opgaver på sygehusplanlægning og udviklingsopgaver på områder, hvor der i særlig grad er behov for et fagligt løft, fx psykiatri, kønsidentitetsforhold, fødeområdet og funktionelle lidelser.

Enhed for Evidensbaseret Medicin beskæftiger sig fagligt med at understøtte et evidensbaseret sundhedsvæsen gennem arbejdet med nationale kliniske anbefalinger, anbefalinger om rationel anvendelse af lægemidler, anbefalinger for screeningsprogrammer og har endvidere ansvaret for organdonation. Vi varetager udbredelsen af evidens både gennem udarbejdelse af anbefalinger, vejledninger og notater, besvarelse af forespørgsler på enhedens område, sparring med faglige samarbejdspartnere og udarbejdelse af informationsmateriale. Vi arbejder særligt med lægemiddelområdet, herunder rådgivning om lægemidler til praktiserende læger, Seponeringslisten og månedsbladet Rationel Farmakoterapi.

Uddannelsesmiljøet
I Sundhedsstyrelsen tilbyder vi et godt uddannelsesmiljø, hvor du har mulighed for at opnå og udvikle kompetencer inden for samfundsmedicin. Der er en fælles uddannelsesansvarlig overlæge, en uddannelseskoordinerende yngre læge og en række uddannelsesorienterede special- og hoveduddannelseslæger, der gerne påtager sig at vejlede. Tværfagligt samarbejde vægtes højt og større opgaver varetages i tværfaglige teams. Vi har en udbredt tradition for sparring mellem kollegaer med mulighed for at drøfte sager og tvivlsspørgsmål.

Sundhedsstyrelsen vægter uddannelsen højt både i tildeling af udviklende og kompetencegivende opgaver og igennem interne uddannelsesaktiviteter. De interne aktiviteter tæller bl.a. en undervisningsrække i samarbejde med Styrelsen for Patientsikkerhed der over et år sikrer et grundlæggende kendskab til kerneområderne i styrelserne, yngre læge til yngre læge-undervisning og en månedlig fælles frokost for yngre læger.

Din hverdag hos os
Du vil komme til at arbejde med opgaver inden for flere forskellige arbejdsområder i en af de to enheder og på tværs af enheder. Din rolle vil bl.a. være at bidrage med den lægefaglige vinkel til opgaveløsningen. Du vil lære, hvad det vil sige at varetage opgaver som national myndighed. Du vil bl.a. komme til at rådgive Sundhedsministeriet, Folketinget, regioner, kommuner og borgere. Du vil både have mulighed for at blive involveret i mere langsigtede projekter og få konkret sagsbehandlingserfaring fra området for eksperimentel behandling og højt specialiseret behandling i udlandet.

Din uddannelse, erfaring og personlige kvalifikationer
Vi forventer, at du

  • er læge med opnået tilladelse til selvstændigt virke og evt. yderligere erhvervserfaring som læge
  • har interesse for samfundsmedicin og gerne engagement i samfundets problemstillinger på sundhedsområdet
  • har interesse og evt. relevant erfaring inden for ét eller flere af enhedernes arbejdsområder
  • evt. har erfaring med organisatorisk arbejde, formidlingsopgaver eller evidensbaseret medicin
Herudover forventer vi, at du trives i et travlt og tværfagligt miljø. Du skal kunne arbejde selvstændigt med mange bolde i luften, og du skal være god til at koordinere og formidle klare budskaber.

Vi tilbyder
Et spændende job med udfordrende og afvekslende opgaver, hvor du vil få indsigt i et bredt spektrum af nationale sundhedsfaglige problemstillinger og det administrative felt inden for det samfundsmedicinske speciale. Arbejdsopgaverne giver mulighed for kontakt til mange forskellige aktører i sundhedsvæsenet. Du vil få rig mulighed for at udvikle dig og lære nyt.

Begge enheder omfatter ca. 20 medarbejdere. Vi samarbejder om opgaveløsningen i et dynamisk tværfagligt miljø, der omfatter læger fra flere specialer, andet sundhedsfagligt personale, samfunds- og folkesundhedsvidenskabelige kandidater, jurister, kontorfunktionærer m.v. Vores arbejdsklima er energisk, uformelt og præget af stort fagligt engagement.

Om ansættelsen
Du bliver ansat som læge efter gældende overenskomst mellem Finansministeriet og Yngre Læger (YL).

Der er tale om to tidsbegrænsede etårige fuldtidsstillinger med forventet start 1. september 2023.

Kontakt os gerne
Få mere at vide om at være introduktionslæge i Sundhedsstyrelsen ved at kontakte uddannelseskoordinerende yngre læge Stine Vind Roi på tlf. nr. 29 16 91 67.

Er du interesseret?
Klik på "søg stillingen" og send os din ansøgning med CV og eksamensbevis. Ansættelsessamtaler forventes afholdt i uge 23 eller 24. Du kan læse mere om os på www.sst.dk.

Ansøgere kan med fordel angive særlige kompetencer og præferencer for arbejdsområder i ansøgningen.

INFORMATIONER OM STILLINGEN:

- Arbejdspladsen ligger i:

Dragør Kommune

-Virksomheden tilbyder:

Fastansættelse: fuldtid

-Arbejdsgiver:

Sundhedsstyrelsen, Islands Brygge 67, 2300 København S

-Ansøgning:

Ansøgningsfrist: 01-06-2023; - ansøgningsfristen er overskredet

Ved skriftlig henvendelse: https://candidate.hr-manager.net/ApplicationInit.aspx?cid=5001&ProjectId=169169&DepartmentId=6176&MediaId=338&SkipAdvertisement=true

Se mere her: https://job.jobnet.dk/CV/FindWork/Details/5837263

Denne artikel er skrevet af Emilie Bjergegaard og data er automatisk hentet fra eksterne kilder, herunder JobNet.
Kilde: JobNet