Dragør Kommune fejrer befrielsesdagen med højtidelighed og lærerige aktiviteter

Foto: Dragør Kommune.
dato

Dragør Kommune arrangerer mindefulde aktiviteter den 4. maj 2024 til ære for befrielsesdagen

Dragør Kommune inviterer borgere og besøgende til at deltage i en række arrangementer til minde om befrielsesdagen den 4. maj 2024. Disse arrangementer inkluderer en unik fællessang, en specialdesignet byvandring og en højtidelig kransenedlæggelse ved mindestenen foran Dragør Kirke.

Kl. 19 aflægger borgmester Kenneth Gøtterup ære ved mindestenen efter aftenandagten i Dragør Kirke. Arrangementet er åbent for alle, som ønsker at deltage i denne stund af eftertanke og samhørighed.

Museum Amager, Dragør Kirke samt Dragør Kommune står i fællesskab bag temadagen om besættelsestiden. Disse organisationer gentager dermed sidste års succes, hvor 80-året for de danske jøders dramatiske flugt til Sverige blev markeret. Som en del af sidste års begivenheder blev mindestenen foran Dragør Kirke desuden renoveret.

Borgmester Kenneth Gøtterup fremhæver vigtigheden af refleksion over Danmarks besættelsestid, navnlig i en tid, hvor krig stadig udgør en del af virkeligheden i Europa. Han fremhæver samarbejdet bag temadagen som væsentlig for at muliggøre arrangementet.

Der er især lagt vægt på at inddrage børnefamilier i årets begivenheder. Det er vigtigt for kommunen, at også de yngre generationer får viden om og respekt for historien.

Programmet den 4. maj 2024 byder på alsang, foredrag, og byvandringer specielt rettet mod børnefamilier. Lokationer for dagens begivenheder inkluderer Dragør Besøgscenter, Det Gamle Værft på havnen og Dragør Kirke.

Dagens programmet indeholder bl.a. foredrag om Augustoprøret 1943, en præsentation ved navn Den sidste forbrydelse, en introduktion til besættelsestiden for børn, efterfulgt af den traditionelle aftenandagt og kransenedlæggelse i Dragør Kirke. Dragør Kommune ser frem til at markere denne betydningsfulde dag med en mangfoldighed af lærerige og højtidelige aktiviteter for alle aldre.

https://www.dragoer.dk/nyheder/2024/den-4-maj-2024-vaer-med

Kilde: Dragør Kommune